Politika kolačića


Korišćenjem web stranice mybio.rs pristajete na to da kolačići ili slična tehnologija za skladištenje mogu biti postavljeni na vaš računar ili drugi uređaj sa kog pristupate našoj web stranici. Ova politika kolačića opisuje koje vrste kolačića koristimo na našoj web lokaciji i u koje svrhe.

1. Šta su kolačići?
Kolačići su male tekstualne datoteke koje kreira web lokacija i čuvaju se na vašem uređaju kada posetite našu početnu stranicu. Pregledač u kojem se nalazite koristi kolačiće za prosleđivanje informacija nazad na web lokaciju pri svakoj sledećoj poseti kako bi web lokacija prepoznala korisnika i upamtila izbor korisnika (na primer, informacije za prijavu, informacije o korpi za kupovinu i druga podešavanja). Ovo vam može olakšati sledeću posetu, a web lokaciju vam biti korisnije.

2. Koje vrste kolačića koristimo i u koje svrhe ih koristimo?
Za pokretanje naše web stranice koristimo različite vrste kolačića. Ispod navedeni kolačići mogu se čuvati u vašem pregledaču.

Obavezni kolačići. Ovi kolačići su važni jer su neophodni za nesmetan rad web stranice. Bez ovih kolačića nemoguće je osigurati vezu sa korisničkim profilom i koristiti web stranicu u potpunosti. Ovi kolačići identifikuju uređaj korisnika, ali ne otkrivaju identitet korisnika i ne prikupljaju informacije o korisniku. Ovi kolačići se čuvaju na korisnikovom uređaju dok se pregledač ne zatvori.

Funkcionalni kolačići. Ovi kolačići pružaju praktičnu i potpunu upotrebu naše web stranice i pomažu korisnicima da efikasno koriste web stranicu i čine je personalizovanom. Funkcionalni kolačići čuvaju korisnikove preferencije i osiguravaju pojedinačne funkcije, poput funkcije „zapamti me“ koja omogućava korisnicima da samo jednom unesu svoju adresu e-pošte i lozinku. Ovi kolačići se trajno čuvaju na korisnikovom uređaju.

Analitički kolačići. Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu interakcije korisnika sa našom web lokacijom, na primer, da bi se utvrdilo koji su odeljci najčešće posećeni i koje se usluge najčešće koriste. Prikupljene informacije koriste se u analitičke svrhe da bi se razumelo šta naše korisnike zanima i kako da web stranicu učine korisnijom. U analitičke svrhe možemo koristiti kolačiće nezavisnih proizvođača. Ovi kolačići se trajno čuvaju na korisnikovom uređaju.

Kolačići treće strane. Naša web lokacija koristi usluge nezavisnih proizvođača, kao što su usluge analitike, tako da znamo šta je popularno na našoj web stranici, a šta ne, što čini web stranicu upotrebljivijom. Ne odgovaramo za kolačiće treće strane. Više o ovim kolačićima i njihovim politikama privatnosti možete saznati posetom web lokaciji odgovarajuće treće strane. Sve informacije obrađene od nezavisnih kolačića obrađuje odgovarajući dobavljač usluga. U bilo kom trenutku imate pravo da onemogućite obradu podataka pomoću kolačića nezavisnih proizvođača. Za više informacija pogledajte sledeći odeljak ove Politike o kolačićima.

Na primer, možemo da koristimo kolačiće Google analitike da bismo pomogli da merimo kako korisnici stupaju u interakciju sa sadržajem naše web stranice. Ovi kolačići prikupljaju informacije o interakciji korisnika sa web lokacijom, kao što su jedinstvene posete, ponovljene posete, dužina sesije, radnje izvršene na web stranici i druge.

3. Kako kontrolisati kolačiće?
Kada posetite našu web stranicu, predočićete vam informativnu izjavu da ta web lokacija koristi kolačiće. Ako želite da opozovete saglasnost za čuvanje kolačića na uređaju, možete da izbrišete sve kolačiće sačuvane u pregledaču i podesite pregledač tako da blokira čuvanje kolačića. Klikom na dugme „pomoć“ u svom pregledaču možete pronaći uputstva o tome kako sprečiti pregledač da čuva kolačiće, kao i koji su kolačići već uskladišteni i izbrisati ih ako želite. Morate da promenite podešavanja za svaki pregledač koji koristite.

Međutim, imajte na umu da je bez čuvanja određenih kolačića moguće da nećete moći u potpunosti da koristite sve funkcije i usluge web stranice mybio.rs.

Možete odvojeno da onemogućite dostupnost aktivnosti na web lokaciji Google analitici instaliranjem dodatka za pregledač za onemogućavanje Google Analitics, koji sprečava deljenje informacija o poseti web lokaciji sa Google analitikom.

4. Promene politike kolačića
Zadržavamo pravo da izmenimo ovu politiku kolačića. Izmene i / ili dopune ove Politike o kolačićima stupiće na snagu objavljivanjem na našoj web stranici.

Nastavljajući da koristite našu web stranicu i / ili naše usluge nakon što su unete promene u ovu Politiku o kolačićima, vi navodite svoj pristanak na novu formulaciju u politici o kolačićima. Vaša je odgovornost da redovno proveravate sadržaj ovih smernica kako biste saznali sve promene.

5. Kontakt informacije
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa vašim ličnim podacima ili ovom Politikom kolačića ili ako želite da uložite žalbu na način na koji obrađujemo vaše lične podatke, kontaktirajte nas putem emaila: office@mybio.rs

Ponudite više izbora svojim pratiocima kada kliknu na vaš Bio link, Link u Biografiji do vaše veb stranice, sadržaja ili drugih važnih stranica.

info@mybio.rs
061 2657 500